Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2014



ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ






        Χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και  πορεία προς το Άγαλμα Εθνικής Αντιστάσεως, παρά την καταρρακτώδη βροχή και την αλλαγή του χώρου της συγκέντρωσης, από την πλατεία Σαπφούς στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση Στρατής Κόρακας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Βάσω Αντώνα, και η υποψήφια δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Νίκη Τσιριγώτη.
        Σύντομο Ιστορικό της Πρωτομαγιάς διαβάστηκε από το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Μαρία Βουλβούλη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν από το Σωματείο Συνταξιούχων η Παναγιώτα Ψύλλου, από την ΠΑΣΥ ο Δημήτρης Στεφανής από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου η Μαριάνθη Χαρατσιάρη και από το ΜΑΣ η Αλεξάνδρα Οικονόμου.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γραμματέας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Μπάμπης Ντινενής, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

“Σήμερα μέρα της εργατικής τάξης τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά.
Διδασκόμαστε από τους αγώνες μας, βγάζουμε πείρα από την ταξική πάλη, δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη.
Συνεχίζουμε τον ηρωικό αγώνα των εργατών του Σικάγο που με το αίμα και την θυσία τους τσάκισαν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και επέβαλλαν το οκτάωρο.
Τιμάμε τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους νεκρούς της τάξης μας, όλους όσοι πάλεψαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, για τα δίκαια της εργατικής τάξης.
Συνειδητοποιούμε σήμερα καλύτερα, ότι η κατάκτηση μιας αξιοπρεπούς ζωής με σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και λιγότερο χρόνο εργασίας, με ουσιαστικά δικαιώματα σε όλους τους τομείς της ζωής, συνδέεται αναπόφευκτα με την απαλλαγή μας από το ζυγό των μονοπωλίων.
Αν δεν καταργηθεί αυτή η σχέση, όπου οι λίγοι αρπάζουν την δουλειά των πολλών, αν δεν καταργηθεί το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς, δεν υπάρχει ζωή και μέλλον.
Παλεύουμε καθημερινά υπερασπιζόμενοι  τα δικαιώματά μας, έχοντας στραμμένο το βλέμμα μπροστά.
Για μια κοινωνία και οικονομία που κουμάντο θα κάνουν οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου, οι εργαζόμενοι.   Που κριτήριο δεν θα έχει τα κέρδη των καπιταλιστών αλλά την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών.”

        Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το άγαλμα Εθνικής Αντιστάσεως, με ενδιάμεσο σταθμό το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ, του οποίου το προγραμματισμένο δρομολόγιο ήταν για τις 4 το απόγευμα παρά την απεργία της ΠΝΟ. Έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου με τον υπεύθυνο του πλοίου και ναυτεργάτες. Τελικά έγινε η αλλαγή στο προγραμματισμένο δρομολόγιο.
        Μετά το πέρας της πορείας, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, μετέβη και στο επιβατικό πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ, που ήταν να αποπλεύσει για τις 8 το απόγευμα. Αφού έγινε συνάντηση με τον υπεύθυνο του πλοίου και συζήτηση με ναυτεργάτες, τελικά έγινε αλλαγή στο δρομολόγιο παρ’ όλες τις γνωστές μεθοδεύσεις των εταιριών οι οποίες εδώ και μέρες γνώριζαν την απεργία της ΠΝΟ, δεν ενημέρωναν τον κόσμο για αλλαγές στα δρομολόγια θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου