Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου για την απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι"



        Αύριο Πέμπτη 3 Απρίλη και μεθαύριο Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣΣ) προχωρούν σε 48ωρη απεργία. Αίτημα τους είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς οι καθυστερήσεις έχουν φτάσει τους έξι και επτά μήνες. Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα της Πρόνοιας.
        Το ΒΣΣ προσφέρει, μέσα από αντίστοιχες δομές στους δήμους, σημαντικές υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
        Από την αρχή της δημιουργίας του προγράμματος, έγινε φανερός ο στόχος να φύγει από την ευθύνη του κράτους και να μετακυλήσει το κόστος λειτουργίας του σε όσους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του.
        Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί να μπει φρένο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαθλιώνει το λαό και απαιτεί:
- Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων,
- Σταθερή ροή χρηματοδότησης προς τους φορείς και στους εργαζόμενους.
- Όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του "Βοήθεια στο Σπίτι" και της κοινωνικής φροντίδας μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Καμιά ανοχή στα συμφέροντα που προωθούν ιδιώτες σε υπηρεσίες των δήμων και στη φροντίδα ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ. Η μέριμνα και φροντίδα αδυνάτων και ανήμπορων πολιτών είναι χρέος της πολιτείας.
- Διασφάλιση του "Βοήθεια στο Σπίτι" και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα επί 12 συνεχή χρόνια. Σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων. Ενιαία δομή πρόνοιας σε κάθε δήμο για τη συντονισμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανέχειας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πολιτεία.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου